Blogi / Ajankohtainen

ALISA-ÄITIEN VERTAISRYHMÄ ALKAA 21.11.!

ALISA-ÄITIEN VERTAISRYHMÄ ALKAA 21.11.!

Oliko vanhempasi vakavasti sairas lapsuudessasi?
Käyttikö vanhempasi nuoruudessasi päihteitä?
Pohditko miten oma kokemuksesi vanhemmuudesta vaikuttaa äitiyteesi?
Haluaisitko jakaa kokemuksiasi muiden saman kokeneiden äitien kanssa?

 

ALISA-äitien vertaisryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä äideille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kokeneet kuormitusta vanhemman fyysisen tai psyykkisen sairauden, vamman tai päihdeongelman takia. Ryhmään voi osallistua, jos kuormittava tilanne on jo päättynyt tai se on vielä käynnissä.

Lapsuudessa ja nuoruudessa koettu hoivan puute saattaa vaikuttaa siihen miten toimii itse vanhempana ja millainen vanhempi kokee olevansa. Riittämättömyyden tunne vanhempana, selittämätön väsymyksen ja uupumuksen tunne sekä toimintamallit, jotka itse kokee vääriksi, voivat johtua lapsuuden ja nuoruuden ajan tuetta jääneistä raskaista kokemuksista. Näiden teemojen käsitteleminen saman kokeneiden kanssa antaa ryhmäläisille mahdollisuuden oppia ymmärtämään omia tapoja reagoida ja toimia sekä antaa näkökulmia tasapainoisen vanhemmuuden rakentamiseen. Ryhmän ohjaamisessa keskitytään voimavarakeskeisyyteen ja positiivisuuteen.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry