ALISA - Nuorten aikuisten vertaistukiryhmä

Onko vanhempasi tai muu perheenjäsenesi ollut vakavasti sairas lapsuudessasi?
Käyttikö vanhempasi tai muu perheenjäsenesi nuoruudessasi päihteitä?
Kuormittiko se tai kuormittaako se edelleen sinun elämääsi?
Haluaisitko jakaa kokemuksia vertaisten kanssa?
Haluaisitko saada vinkkejä ja työkaluja raskaiden kokemusten käsittelemiseksi?

ALISA-nuorten aikuisten vertaistukiryhmä on ammattilaisten ohjaama vertaisryhmä nuorille aikuisille (18-25 v.), jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kokeneet kuormitusta perheenjäsenen fyysisen tai psyykkisen sairauden, vamman tai päihdeongelman takia. Ryhmään voi osallistua, jos kuormittava tilanne on jo päättynyt tai se on vielä käynnissä.

Lapsuuden ja nuoruuden raskaat ja kuormittavat kokemukset voivat vaikuttaa ihmisen elämään myöhemmin monin tavoin. Selittämätön väsymyksen tai uupumuksen tunne, tunne-elämän ongelmat tai riittämättömyyden tunne aikuisuudessa voivat johtua lapsuuden ja nuoruuden tuetta jääneistä raskaista kokemuksista. Kokemusten kääntäminen vahvuuksiksi on helpompaa vertaisten kanssa ja ammattilaisen ohjauksessa. Nuorten aikuisten vertaistukiryhmä antaa osallistujille välineitä oman taustan ja itsen ymmärtämiseen. Ryhmässä pohditaan haavoittuvuuden ja pärjäävyyden teemoja. Ryhmässä tapahtuvat oivallukset voivat auttaa omannäköisen elämän luomisessa, sosiaalisissa suhteissa ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisessa.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 24.10.-28.11. klo 18-19:30 Joensuussa Terapia- ja ohjauspalvelut Elonkuohun tiloissa osoitteessa Kauppakatu 27 A 15.

Tapaamiskertoja on kuusi. Ryhmään osallistuminen on maksutonta. Ryhmää ohjaavat psykoterapeutti Sanna Turakka ja kokemusasiantuntija Kirsi Hokkila.

Ennen ryhmää ohjaajat tapaavat osallistujat. Tutustuminen puolin ja toisin ennen ryhmän alkua on tärkeää, jotta ryhmä voi vastata parhaalla mahdollisella tavalla osallistujien tarpeisiin.

Voit ilmoittautua 10.10. mennessä tai kysyä lisää ryhmästä alla olevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Kirsiin:


p. 0404818078

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä. Me kuuntelemme, tarjoamme sinulle keskusteluapua ja vertaistukea.

*pakollinen kenttä

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  040 481 8078
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry