SAIRAAN IHANA VANHEMMUUS-VALMENNUS

Pohditko kuinka sairautesi vaikuttaa lapseesi?
Mietitkö kuinka voisit tukea lastasi muuttuneessa tilanteessa?
Mietitkö kuinka puhua lapsesi kanssa sairaudesta?
Haluaisitko saada tietoa palvelujärjestelmästä?
Haluaisitko vaihtaa ajatuksia asiasta jonkun kanssa?

Sairaan ihana vanhemmuus-valmennuksessa käydään läpi lapsen mahdollisia reaktioita vanhemman sairauteen, erilaisia tapoja ja vinkkejä lapsen kanssa sairaudesta keskusteluun, lasten mahdollisia kokemuksia muuttuneesta perhetilanteesta, käytännön vinkkejä lapsen ja perheen arjen sujumiseen sekä palvelujärjestelmän tukimahdollisuuksia.

Käsittelyssä otetaan huomioon eri-ikäiset lapset sekä lasten erilaiset tavat käsitellä vaikeita asioita. Koska jokainen perhe on erilainen ja jokaisella perheellä on ollut erilaisia vahvuuksia jo ennen sairautta, valmennuksen tarkoituksena on antaa osallistuville vanhemmille erilaisia näkökulmia aiheeseen. Näin jokaisen osallistujan on mahdollista löytää omalle lapselleen ja omalle perheelleen sopivia toimintamalleja ja ratkaisuja.

Valmennuksessa käytettävää tietoa on koostettu yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa toimivien asiantuntijoiden kanssa. Mukana kehittämistyössä on ollut lastenpsykiatrian erikoislääkäri Anita Puustjärvi, syöpäsairaanhoitaja Tanja Puruskainen, ohjaaja Miia Kettunen, TLP-kouluttaja Bitta Söderblom sekä Perheperustaisen kuntoutuksen kehittämiskeskuksen (PERPE-keskus) asiantuntijat.

Valmennus on tarkoitettu sairastuneille vanhemmille ja heidän puolisoilleen, joko yhdessä tai erikseen. Vanhemman sairaus voi olla somaattinen tai psyykkinen, vamma tai muu terveyteen liittyvä haaste. Sairaudesta ei tarvitse olla diagnoosia.

SAIRAAN IHANA VANHEMMUUS-valmennus
Keskiviikkoisin 6.3.-3.4. klo 18:00-20:00
Omaishoitajien olohuoneessa osoitteessa Kirkkokatu 16 c 34.

Valmennukseen otetaan mukaan kymmenen vanhempaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Valmennus on osallistujille ilmainen.
Ilmoittautuminen 20.2. mennessä.

Ota yhteyttä alta, kysy lisää tai ilmoittaudu Annelle:

p. 0400 356 656

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä. Me kuuntelemme, tarjoamme sinulle keskusteluapua ja vertaistukea.

*pakollinen kenttä

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry