Pohditko mistä sairastuneen perhe voisi saada tukea ja apua?
Toivoisitko vanhemmuuteen tai lapsille ja nuorille enemmän tai erilaista apua ja tukea?
Onko sinulla ajatuksia tai mielipiteitä siitä millaista tuki on tällä hetkellä ja millaista sen tulisi olla?
Oletko itse sairastunut vanhempi tai onko puolisosi sairastunut vakavasti?

Olet tervetullut mukaan sairastuneille vanhemmille ja heidän puolisoille suunnattuun työpajaan!

Etsimme sairastuneita vanhempia jakamaan omia kokemuksiaan omista ja perheenjäsenten tuen tarpeista ja saaduista palveluista, kun vanhempi on vakavasti sairastunut. Käynnissä on kehittämistyö Siun soten erikoissairaanhoidon sosiaali- ja terveydenhoitopalveluiden sekä maakunnan koulujen kanssa, ja sen tavoitteena on kehittää psykososiaalista tukea lapsille ja nuorille, joiden perhettä on kohdannut vakava sairaus. Kehittämistyön tavoitteena on luoda palveluiden ”tiekartta” ja työkaluja perheiden auttamiseksi sote-ammmattilaisten käyttöön.

Pidämme vanhemmille työpajan aiheesta lauantaina 21.3. klo 11-14 toimistollamme osoitteessa Kirkkokatu 16 c 34, Joensuu. Tarjoamme osallistujille lounaan ja voimme tarvittaessa myös järjestää työpajan ajaksi lastenhoidon. Voimme korvata teille matkakustannukset.

Vastaavia erillisiä työpajoja järjestetään siis myös koulujen ja oppilashuollon henkilökunnalle sekä Siun soten erikoissairaanhoidossa työskenteleville ammattilaisille. Kaikkia työpajoja fasilitoimaan ja niistä saadun tietoon perustuvaa materiaalia koostamaan tulee palvelumuotoilun asiantuntija Milla Mäkinen (www.millamakinen.com). ALISA-projekti tulee viemään nämä materiaalit kohderyhmää kohtaavien ammattilaisten ulottuville.

Meille on ensisijaisen tärkeää saada vanhempien näkökulma mukaan tähän työhön ja siksi olisi erittäin tärkeää, että voisit osallistua työpajaan. Osallistumiseen ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta työpajatyöskentelystä tai kehittämisestä. Oleellisen tärkeää on, että saisimme paikalle vanhempia kertomaan omia ajatuksiaan. Omasta sairastumisesta ei ole pakko työpajassa jakaa kuin sen verran kuin haluaa.

Tervetuloa mukaan kehittämään vahvempaa tukea lapsille ja nuorille!

Ilmoittauduthan tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/CF7BD08693FE49C6

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry